Nuffnagg Ads

Monday, August 17, 2009

List of Books

Terdapat beberapa buku yang ingin ku baca. Namun, disebabkan financial problem yg melanada sekarang ini..terpaksa tangguhkan dulu niat di hati.Berikut merupakan senarai buku-buku yang ingin ku miliki.

1) Hilal Asyraf - Langit Ilahi - RM 23.00
2) Kembara Atiq Wazif: Satu Anugerah - Hassan Suyut - RM 24.50
3) Ahmadinejad Singa Baru Dunia Islam

Untuk buku Langit Ilahi, sebenarnya ada seseorang yang mensuggestkan untuk membacanya.Dan dia sedang membaca buku tu dan akan menghadiahkan pada saya setelah dia habis baca buku tu.Hopefully ,in this coming Ramadhan buku tu saya dapat.

Untuk buku ketiga juga ada yang ingin memberi. Alhamdulillah, rezeki Allah datang.

Semoga saya dapat sesuatu yang berguna dari buku-buku tersebut.

Buku ke dua berkenaan dengan pengorbanan ayah kepada anak dia yang kurang upaya. Agak menarik kerana ianya berdasarkan kisah benar dan mungkin akan difilemkan di luar negara..ada sape2 nak tolong belikan?? hehehe..

Dan sekarang saya tengah membaca buku tajuknya Abu Bakar Sahabat Sejati - Abdul Latip Talib. Buku ini saya pinjam dari roomate yang sememangnya suka membaca buku tentang sahabat-sahabat Rasulullah nie.Semua ada di rak bukunya..Salehuddin Al-Ayubi, Khalid Alwalid..Bagus betul daya imaginasi dia...sampai termimpi-mimpi.hehehe..

Jadi, jom kita semarakkan budaya membaca..Dalam bulan Ramadhan yang akan tiba nie, diharapkan masa-masa terluang dapat diisi dengan membaca Al-quran..

1 comment:

Anonymous said...

salam.nice blog!moga terus terpacu untuk menulis..salam ukhuwah=)
cadangan:kalo ade chatter box,lagi best,inshaAllah..jemput la ziarah..www.pytia2010.blogspot.com